Zoeken

Noureddine H. in Spanje aangehouden voor vergismoord in Amsterdam

30 mei 2021 - 16:10 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft een verdachte aangehouden voor zijn vermeende betrokkenheid bij de moord op Djordy Latumahina. Het gaat om Noureddine H. die door de recherche wordt beschouwd als een criminele bondgenoot van de notoire Amsterdamse crimineel Salim B. aka ‘de Slang’. Zij zouden samen twee moordopdrachten hebben gegeven aan Cedric R. die inmiddels tot 26 jaar cel is veroordeeld.

Het moordcommando van Cedric R. kreeg in 2016 de opdracht om drugshandelaar Gino M. te liquideren, maar door een fout vermoordden ze op 8 oktober 2016 Djordy Latumahina, die eenzelfde Mini bestuurde als Gino M. De man werd samen met zijn vriendin en kind onder vuur genomen en overleed. De vrouw raakte zwaargewond.

Ook voor de inmiddels vanwege liquidaties tot levenslang veroordeelde Naoufal ‘Noffel’ F., kregen de twee opdracht om hem in Berlijn op te ruimen. Naast het geven van die moordopdrachten wordt Noureddine H. ook beschuldigd van lidmaatschap van een criminele organisatie. Zijn compagnon Salim B. is nog steeds spoorloos.

De 40-jarige Noureddine H. is zondag in de Spaanse kustplaats Marbella door een lokaal arrestatieteam opgepakt. Hij zit in hechtenis in afwachting van een uitlevering aan Nederland. De rechtszaak tegen de moordenaars van Latumahina loopt momenteel in hoger beroep en de strafzaak over het plan om ‘Noffel’ F. te liquideren wordt voorbereidt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team