Zoeken

Marokko arresteert neef Ridouan Taghi op vraag van Nederland

8 oktober 2021 - 15:47 - Marokko

©

De Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben op vraag van Nederland, de neef én vertrouweling van Ridouan Taghi gearresteerd. Jaouad F. (27) komt uit Nieuwegein en wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

Volgens De Telegraaf is er voor de arrestatie van de twintiger, intensief samengewerkt tussen de Marokkaanse en Nederlandse justitie. Jaouad F. werd in Marokko vastgezet. Een uitlevering aan Nederland blijft onwaarschijnlijk ondanks een verbetering in de betrekkingen tussen de twee landen.

Lees ook: Marokko eist uitlevering Achraf B. voor schietpartij café La Créme

Meerdere leden van Taghi’s familie maken deel uit van zijn criminele organisatie. Een andere neef van Taghi is verdachte in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Eerder had Marokko ook twee broers van Ridouan Taghi opgepakt en tot zware gevangenisstraffen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de schietpartij in het café La Créme in 2017 in Marrakech, waarbij de zoon van een rechter werd doodgeschoten.

Lees ook: Ridouan Taghi wil dat zijn strafzaak wordt afgesplitst van Marengo

De Nederlandse politie ziet Jaouad F. als de "klusjesman" van Taghi’s organisatie. Hij was volgens het blad de schakel tussen de leiders van de organisatie en de kleine criminelen op straat. Hij is verdachte in verschillende rechtszaken, waaronder de Marengo-strafzaak waarin Taghi de hoofdverdachte is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team