Zoeken

Neef van Ridouan Taghi is geen advocaat meer

11 februari 2022 - 21:00 - Wereld

©

Youssef T., de neef van Ridouan Taghi, heeft verzocht om zijn naam te schrappen van het tableau van de Orde van advocaten. Hij is sinds afgelopen vrijdag geen advocaat meer.

De neef van Ridouan Taghi is op eigen verzoek verwijderd van het tableau van de Nederlandse Orde van advocaten. Daarnaast diende dezelfde club ook een klacht in tegen T. bij de deken Midden-Nederland om te voorkomen dat hij in de toekomst nog terug kan keren naar de advocatuur, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Ridouan Taghi maakte drie ontsnappingsplannen

Youssef T. werd aangehouden op 8 oktober vorig jaar tijdens een bezoek aan zijn neef Ridouan Taghi, in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. De advocaat wordt ervan verdacht criminele boodschappen van Ridouan Taghi te hebben doorgegeven aan de buitenwereld.

Lees ook: Deken: "Geen reden voor onderzoek naar neef-advocaat Taghi"

Kamerleden van de VVD en de SP vroegen een week na zijn arrestatie, tijdens een debat over georganiseerde criminaliteit en ondermijning, naar stappen tegen deze advocaat vanuit de advocatuur zelf. De vorige minister voor Rechtsbescherming zei toen ook dat hij zou onderzoeken of de regelgeving voor de omgang met advocaten moet worden aangepast in de strijd tegen de zware georganiseerde criminaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team