Zoeken

Bevalling loopt fataal af in Casablanca, familie vermoedt medische fout

1 april 2024 - 22:50 - Marokko

©

Een zwangere vrouw, die al moeder was van één kind, overleed tijdens haar bevalling in maart in het academisch ziekenhuis Ibn Rochd in Casablanca. Haar familie vermoedt een medische fout.

De vrouw, die een maand van haar bevallingstermijn verwijderd was, voelde zich onwel en ging naar het ziekenhuis in Hay Mohammadi. Na onderzoek werd ze echter weggestuurd met de mededeling dat het nog niet tijd was om te bevallen. De pijn bleef echter aanhouden en de vrouw werd uiteindelijk naar het academisch ziekenhuis Ibn Rochd gebracht. Daar beviel ze via een keizersnede, wat tot grote verbazing van haar familie leidde. De vrouw was van plan om op natuurlijke wijze te bevallen, net zoals bij haar eerste kind. Ze overleed tijdens de bevalling.

Lees ook: Marokko: vrouw bijna dood door medische fout na bevalling

De familie van de vrouw is in shock en heeft aangifte gedaan van een medische fout. Ze wijzen erop dat de vrouw geen gezondheidsproblemen had en dat er geen reden was om te verwachten dat de bevalling fataal zou zijn. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak en heeft een autopsie op het lichaam van de vrouw bevolen.

Lees ook: Kleine Salma overleden na medische fout in M’diq

De baby van de vrouw heeft de bevalling overleefd, maar er zijn enkele complicaties. De familie hoopt dat de baby zich volledig zal herstellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team