Zoeken

Waarom de bestemming Marokko aantrekkelijk is voor Israëlische toeristen

15 februari 2022 - 21:40 - Economie

©

Na de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël hebben Israëlische toeristen herhaaldelijk blijk gegeven van hun belangstelling voor het koninkrijk. Welke troefkaarten heeft deze bestemming voor hen?

Marokko heeft heel wat sterke punten die Israëlische toeristen aanspreken, waaronder de woestijn, de badplaatsen, het erfgoed, de monumenten, de folklore, de gastronomie, de architectuur, de gastvrijheid, de hotels, de ambachten, de souks, de specerijen, de ksours, de oases, de nabijheid van Europa als toegangspoort tot Afrika, de HSR, de snelwegen en andere.

Lees ook: Duizenden Israëlische toeristen in Marokko verwacht

Naast deze troeven zijn ook de historische en culturele banden met de Israëlische gemeenschap van Marokkaanse oorsprong, die geschat wordt op 1 miljoen mensen, van belang. Er is de aanwezigheid van een grote Joods-Marokkaanse gemeenschap, een gemeenschappelijke geschiedenis en een plaatselijke cultuur die met de Joden verbonden is. "Dat is zeker een sterke basis, maar we moeten hierop verder bouwen door meer betekenis te geven aan de nostalgie die in de verbeelding staat gegrift," aldus Ahmed Ghayet, secretaris-generaal van het collectief Salam Lekoulam, waarvan André Azoulay, adviseur van Koning Mohammed VI, erevoorzitter is.

Lees ook: Resten Marokkaans-Joodse gemeenschap ontdekt in Marokko

"De hereniging tussen de volkeren van Marokko en Israël heeft aangetoond dat er echt werk aan de winkel is op niveau van de samenlevingen aan beide zijden. Er is veldwerk nodig om zich de gemeenschappelijke geschiedenis en het geheugen opnieuw toe te eigenen, de herinneringen te doen herleven, zonder in nostalgie vast te blijven steken. En vooral om ons te projecteren op de toekomst," voegt hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team