Zoeken

Drugsbaron opgepakt in El Jadida

28 april 2023 - 10:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie heeft op basis van informatie van het Centraal Bureau voor gerechtelijke onderzoeken (BCIJ) in El Jadida een drugsbaron en vier andere personen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij een internationale criminele organisatie.

Op bevel van de onderzoeksrechter van de rechtbank van eerste aanleg in El Jadida zijn de drugsbaron genaamd "Hamdoune", zijn broer, twee jonge vrouwen en een vijfde persoon in voorlopige hechtenis geplaatst. Allen werden gearresteerd in een opslagplaatsen voor drugs in de buurt van Jorf Lasfar. Ze worden verdacht van lidmaatschap aan een internationaal crimineel netwerk dat gespecialiseerd is in drugshandel, meldt Assabah.

Lees ook: Van trader tot drugshandelaar: de controversiële carrière van Chouaib Jhouri

De arrestaties waren mogelijk dankzij nauwkeurige informatie van de Marokkaanse inlichtingendienst (DGST) op basis van telefoontaps. De taps bevestigden dat er een crimineel netwerk actief was in de drugshandel aan de Atlantische kust van Bouznika, via Jorf Lasfar naar Casablanca. De criminelen zouden hebben samengewerkt met hoge verantwoordelijken uit El Jadida, waaronder meerdere verkozenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team