Zoeken

Marokkaan die Palestijnse doden wilde wreken uit Italië gezet (video)

12 november 2023 - 19:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man die de dood van Palestijnen wilde wreken te midden van het escalerende conflict tussen Israël en de Hamas, is door de Italiaanse autoriteiten teruggestuurd naar zijn thuisland.

Enhamel El Mehdi heeft een hoge prijs betaald voor zijn pro-Palestijnse standpunten. Hij is uitgezet door de prefect van Alexandrië na het vernielen van drie kruisen en het bedreigen van politieagenten. De jonge Marokkaan was eerder al betrokken geweest bij misdrijven tegen een religieuze geloofsgemeenschap, meldt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken in een bericht op X.

Lees ook: Marokkaanse journaliste bedreigd vanwege pro-Palestijnse standpunt

De man zou zich hebben verzet tegen een ambtenaar, de politie en de christelijke gemeenschap hebben bedreigd tijdens zijn verhoor op het politiebureau. Hij beweerde dat hij de doden van het Israëlisch-Palestijnse conflict wilde wreken.

Lees ook: Influencer Warda A. in hechtenis na "grap" over Israëlische baby in oven

Vrijdag heeft Hamas bekendgemaakt dat er 11.078 mensen, waaronder 4506 kinderen en 3027 vrouwen, zijn omgekomen door Israëlische bombardementen op de Gazastrook. Het aantal gewonden bedraagt 27.490. Daarbij werd ook gemeld dat 13 Palestijnen waren gedood en tientallen anderen gewond geraakt bij een Israëlische aanval op het Al-Shifa ziekenhuiscomplex. Israël heeft aangegeven dat het dodental van de aanval van Hamas op 7 oktober was bijgesteld van 1400 naar 1200. Het aantal ontheemden in Gaza bereikt 1,6 miljoen van de 2,4 miljoen inwoners.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team