Zoeken

Mazraoui verbreekt stilte over geschil met bondscoach Marokko

11 november 2021 - 15:40 - Sport

©

Noussair Mazraoui kan zijn verbanning bij het Marokkaans voetbalelftal niet verteren. De speler van Ajax Amsterdam is, net als zijn ploeggenoot van Chelsea, uit de gratie van de bondscoach gevallen. Nadat Hakim Ziyech de situatie besprak, is het nu de beurt aan de Marokkaans-Nederlandse international om zijn stilzwijgen te doorbreken en het publiek te informeren over de redenen van zijn afwezigheid bij de Atlas Leeuwen.

Tijdens een recente persconferentie verklaarde Vahid Halilhodzic dat hij niet kon tolereren dat een speler tegen de belangen van het team inging. Hij zei dat hij het onaanvaardbaar vond dat Noussair Mazraoui weigerde te trainen of deel te nemen aan een belangrijke wedstrijd, onder het voorwendsel dat hij onwel was, terwijl de medische staf dat ontkende.

Lees ook: Noussair Mazraoui: veel aandacht van grote clubs, genegeerd door Vahid Halilhodzic

Dinsdag gaf de speler zijn versie van de gebeurtenissen in het programma "Bij Andy in de auto", van de Nederlandse journalist Andy van der Meijde. "Ajax weigerde me te laten gaan, maar Marokko stond erop dat ik kwam. Drie of vier dagen na de start van het trainingskamp sloot ik me aan bij het team," zegt de 23-jarige speler.

Lees ook: Marokkaanse internationals eisen terugkeer Ziyech en Mazraoui

"Toen ik er aankwam, was de coach erg overstuur. Het was erg warm tijdens de training en de coach vroeg ons om elke vijf minuten te drinken. Tijdens één van de pauzes heb ik niet gedronken, omdat ik geen dorst meer had. Toen hij me weer vroeg om te drinken, weigerde ik dat beleefd, maar hij bleef aandringen. Om de situatie te kalmeren gaf Saïss me een fles water, maar ik goot die leeg op de grond. Zo is het probleem begonnen," zegt de speler.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team