Zoeken

Fouzi Lekjaa belooft oplossing voor conflict Ziyech en Halilhodzic

12 november 2021 - 10:40 - Sport

©

Gezien de omvang van het conflict tussen Vahid Halilhodzic en Hakim Ziyech, heeft de voorzitter van de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) besloten in te grijpen om opnieuw rust en cohesie binnen de nationale ploeg te brengen. De Frans-Bosnische coach heeft nu voor de derde keer op rij, in het kader van de WK-kwalificatiewedstrijden voor 2022, besloten om de Chelsea-middenvelder niet op te roepen en verwijt hem "alle grenzen te hebben overschreden".

Fouzi Lekjaa wordt vaak ingeschakeld om conflicten tussen spelers onderling of tussen managers en spelers op te lossen. Zo bemiddelde hij bijvoorbeeld ook in een conflict dat de voormalige coach Hervé Renard tegenover een aantal spelers had geplaatst. De bemiddeling van Lekjaa moet de spelers in staat stellen om de komende wedstrijden in alle rust en sereniteit tegemoet te zien, meldt Hespress.

Lees ook: Hakim Ziyech spreekt over conflict met bondscoach Marokko

Vahid beschuldigde Ziyech ervan de opgelegde regels niet te hebben nageleefd en zich te gedragen als een verwende "ster". De speler beweert daarentegen dat hij bij elke ontmoeting respectvol was en noemt de bondscoach een leugenaar.

De 28-jarige speler kan de Afrika Cup of Nations van 2021 mislopen, als het geschil niet snel wordt opgelost. Hoewel hij had besloten om niet tegen de keuzes van de coach in te gaan, zei Fouzi Lekjaa op Radio Mars dat hij op het juiste moment wel zal ingrijpen. "De situatie zal te zijner tijd worden rechtgezet en geregeld," zei hij. Lekjaa benadrukte dat de belangen en het welzijn van het team boven elke andere overweging staan. "De zaken zijn onder controle en het nationale team heeft genoeg spelers om goede resultaten neer te zetten," voegde hij eraan toe. Hij wil de fans geen valse hoop te geven voor het geval de "bemiddelingspoging" mislukt.

Lees ook: Marokkaanse internationals eisen terugkeer Ziyech en Mazraoui

De Atlas Leeuwen spelen op 12 en 16 november tegen Soedan en Guinee. Een dubbele confrontatie zonder Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, van wie de terugkeer wordt geëist door de fans en door de andere spelers van het elftal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team