Zoeken

Fiscus legt beslag op loon Sihame El Kaouakibi

6 september 2022 - 11:00 - Wereld

©

De Belgische fiscus heeft vier maanden geleden een bewarend beslag laat leggen op het loon van ex-Open Vld’ster en Vlaams parlementslid, Sihame El Kaouakibi. Daardoor krijgt ze sindsdien geen parlementaire wedde meer. Inmiddels is het parket ook klaar met de eindvordering in het kader van het onderzoek voor haar strafzaak.

El Kaouakibi zetelde voor Open Vld in het Vlaams Parlement maar woont de zittingen in het huis van afgevaardigden al bijna twee jaar niet meer bij. In april vorig jaar stapte ze uit de partij na beschuldigingen van subsidiefraude. Ze hield haar parlementaire zitje wel aan en werd doorbetaald, omdat ze haar afwezigheid bleef legitimeren met ziektebriefjes.

Lees ook: Gerechtelijk onderzoek naar Sihame El Kaouakibi afgerond

Tot de fiscus vier maanden geleden bewarend beslag liet leggen op haar loon van 3000 euro netto. De belastingdienst heeft de bevoegdheid om dit te doen wanneer de betrokken persoon geen belastingen betaald, schrijft het Nieuwsblad.

Lees ook: Curator eist miljoen euro van Sihame El Kaouakibi

Ook is de eindvordering van het parket inmiddels klaar. De raadkamer moet nu op haar beurt beslissen of El Kaouakibi zich effectief zal moeten verantwoorden voor de rechter en voor welke juridische tenlasteleggingen. Daarvoor moet haar parlementaire onschendbaarheid eerst opgeheven worden. De Antwerpse procureur-generaal vraagt het Vlaams Parlement binnenkort om dit te doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team