Zoeken

Antwerpse parket eist opheffing immuniteit Sihame El Kaouakibi

8 oktober 2022 - 08:00 - Wereld

©

Het Vlaams Parlement heeft een verzoek ontvangen van het Antwerpse parket om de immuniteit van Sihame El Kaouakibi op te heffen. Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans bevestigde dit aan Het Nieuwsblad. Als gevolg daarvan is de strafprocedure versneld.

De Commissie voor de Vervolgingen zal beslissen of de immuniteit van Sihame El Kaouakibi inderdaad wordt opgeheven. Er bestaat weinig twijfel over dat dit inderdaad zal gebeuren. De plenaire vergadering van het parlement moet het besluit ook nog bevestigen. De finale vordering ligt bij het parket van Antwerpen, maar het parket geeft hier voorlopig geen informatie over.

Lees ook: Fiscus legt beslag op loon Sihame El Kaouakibi

De zaak houdt verband met de manipulatie van subsidies voor de jongerenvereniging Let’s Go Urban, maar welke misdrijven El Kaouakibi daarbij heeft gepleegd is tot dusver onduidelijk. Het is ook nog niet zeker of El Kaouakibi de enige is tegen wie een onderzoek loopt of dat er nog andere mensen bij betrokken zijn.

Lees ook: Urban Center van Sihame El Kaouakibi ligt er verlaten bij

Eind oktober komt de Raadkamer in Antwerpen bijeen om te beslissen of de zaak wordt doorgestuurd naar de strafrechter of dat El Kaouakibi buiten vervolging wordt gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team