Zoeken

België veroordeelt ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki

2 februari 2023 - 23:00 - Wereld

©

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft "ontsnappingskoning" Ashraf Sekkaki woensdag veroordeeld tot vier jaar cel. De Mechelse topcrimineel bleef vanuit zijn cel in Marokko criminele activiteiten aansturen.

De 39-jarige Ashraf Sekkaki werd in 2009 opgepakt en gevangengezet in Marokko. Hij was in de zomer van dat jaar met een helikopter ontsnapt uit de gevangenis van Brugge. Maar hij slaagde er ondanks zijn opsluiting in grip te blijven houden op het Belgisch-Nederlands criminele milieu. Hij kreeg daarvoor hulp van meerdere mensen. Onder meer van de 44-jarige Saïda B. uit Oud-Turnhout. Deze vrouw was officieel getrouwd met de Nederlander Douwe V., de voormalige eigenaar van de Hasseltse discotheek Versuz, maar tegelijk volgens het islamitisch recht getrouwd met Sekkaki, schrijft het Nieuwblad.

Lees ook: Ashraf Sekkaki leidde criminele organisatie vanuit cel in Marokko

Volgens justitie was Saïda B. Sekkaki’s rechterhand en link met de buitenwereld. Ze zou samen met haar broers Hakim en Nasim geld hebben overgeschreven naar de cipiers die Sekkaki bewaken. Sekkaki verkreeg daardoor een voorkeursbehandeling. Zo kon hij over een gsm beschikken in zijn cel en werd hij op voorhand ingelicht over celcontroles.

Uit afgeluisterde gesprekken bleek dat Sekkaki en Saïda B. ook hebben overgelegd over de manier om cipiers te chanteren en onder druk te zetten. Daarnaast hielp Saïda B. hem om via Nasim T. geld wit te wassen. Het zou in totaal om ruim 40.000 euro gaan. Nasim T. trachtte ook zijn verzekeringsmaatschappij op te lichten door een in scène gezette inbraak.

Lees ook: Ashraf Sekkaki verdacht van leiden drugsnetwerk vanuit cel in Marokko

Ashraf Sekkaki is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel, Saida B. kreeg twee jaar met uitstel en haar broer een jaar met uitstel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team