Zoeken

België levert Oualid Sekkaki uit aan Marokko

10 maart 2022 - 18:30 - Wereld

©

Oualid Sekkaki is door België uitgeleverd en bevindt zich sinds afgelopen vrijdag in Marokko. Hij volgt zijn broer Ashraf Sekkaki op, die in Marokko een gevangenisstraf van twaalf jaar uitzit.

Oualid Sekkaki werd in 2021 vrijgelaten uit de gevangenis in België, nadat hij een straf van zeven jaar had uitgezeten wegens verboden wapenbezit en -gebruik, geweldpleging en drugshandel. Hij was ondertussen nog steeds het voorwerp van twee aanhoudingsbevelen, één van de gerechtelijke politie van Nador en één van de nationale veiligheidsdienst DGSN, wegens internationale drugshandel.

Ashraf Sekkaki wordt de ontsnappingskoning genoemd, maar zijn broer doet niet voor hem onder. In 2020 ontsnapte hij uit de gevangenis van Turnhout in België, om een uitlevering aan Marokko te ontvluchten. Zijn avontuur buiten de gevangenismuren duurde maar een paar weken. Hij werd opnieuw gearresteerd en achter de tralies gezet.

Met de aanklacht tegen hem riskeert Oualid Sekkaki meerdere jaren gevangenisstraf in Marokko, en dat is slecht nieuws voor zijn broer, die ervan wordt verdacht vanuit de gevangenis in Salé een omvangrijk netwerk voor drugshandel en heling te leiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team