Zoeken

Ashraf Sekkaki leidde criminele organisatie vanuit cel in Marokko

16 november 2022 - 09:00 - Wereld

©

Justitie vorderde maandag vier jaar cel voor de 39-jarige Ashraf Sekkaki uit Mechelen. Hij wordt beschuldigd van illegale handel, valsheid in geschrifte, oplichting, het omkopen van cipiers en het witwassen van geld. Sekkaki leidde jarenlang een criminele organisatie in België vanuit zijn cel in de gevangenis van Rabat.

Sekkaki ontsnapte in 2009 met een helikopter uit de gevangenis van Brugge en zit nu al meer dan tien jaar achter de tralies in Marokko, maar dit weerhield hem volgens het Openbaar Ministerie niet om zijn criminele activiteiten voor te zetten. Hij werd daarbij geholpen door de 43-jarige Saïda B. uit Oud-Turnhout, waarmee hij een islamitisch huwelijk had gesloten. Volgens de procureur was ze "zijn link met de buitenwereld".

Lees ook: Ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki voor de rechter in Marokko

Ook de broers van Saïda B. namen deel aan het omkopen van de cipiers die Sekkaki in Marokko bewaakten. Daardoor verkreeg hij een voorkeursbehandeling, een gsm in zijn cel en werd hij op de hoogte gebracht van de celcontroles.

Lees ook: Ashraf Sekkaki verdacht van leiden drugsnetwerk vanuit cel in Marokko

In afgeluisterde gesprekken is te horen hoe Sekkaki en Saïda B. overleggen over het chanteren en onder druk zetten van cipiers. De Turnhoutse B. hield ook contact met andere bendeleden en hielp Sekkaki om geld wit te wassen. Het parket vraagt twee jaar cel voor Saïda B. en vier jaar voor Ashraf Sekkaki.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team