Zoeken

België: imam mag niet blijven na homofobe uitspraken

29 januari 2021 - 15:20 - Wereld

©

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi, besloot de verblijfsvergunning van een Turkse imam niet te verlengen nadat deze homofobe uitspraken had gedaan.

De imam van de Yesil Camii moskee had een bericht op zijn Facebook-pagina gedeeld waarin hij op een discriminerende manier uitlegt waarom homoseksualiteit in de islam verboden is en ziekte en verval teweeg brengt. Hij deelde ook een bericht waarin hij de directeur van Diyanet steunt, die in Turkije de lgbt-gemeenschap had aangevallen tijdens een vrijdagpreek.

Sammy Mahdi liet via een persbericht weten dat wie haat komt zaaien in de Belgische maatschappij er geen plaats heeft. "Het stigmatiseren van de holebigemeenschap en dit soort boodschappen verspreiden kunnen wij niet tolereren. Ik til zwaar aan homofobe uitspraken die gebeuren binnen een geloofsgemeenschap. Als imam heb je een voorbeeldfunctie en zeker als je ooit het recht hebt gekregen om in België te mogen werken. Wie zich niet aan onze waarden wil houden, moet daar de gevolgen van dragen", zegt de staatssecretaris.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers, is ook gestart met een procedure om de erkenning van de zogenoemde groene moskee in Houthalen-Helchteren op te heffen. De moskee dreigt haar erkenning te verliezen wegens het verspreiden van haatdragende en discriminerende boodschappen over de lgbt-gemeenschap, staat in een persbericht van het kabinet van Somers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team