Zoeken

Man krijgt geen Duitse nationaliteit na weigering hand schudden vrouw

20 oktober 2020 - 12:00 - Wereld

©

Het naturalisatieverzoek van een Libanese man is definitief afgewezen. Zo besliste de Duitse rechtbank van Baden-Württemberg. De man hoopte dat de afwijzing uit 2015, alsnog werd teruggedraaid.

Het naturalisatieverzoek begon al in 2012. De Libanese arts woonde al tien jaar in Duitsland. Na zijn studie besloot hij de procedure te starten om zich in het land te laten naturaliseren. Hij slaagde voor alle stappen en alle tests in deze richting met zeer goede scores. Hij was een zeer goede kandidaat en verdiende veruit dat zijn sollicitatie een gunstig advies kreeg. In 2015 werd hij opgeroepen om het certificaat te ontvangen dat hem officieel toegang gaf tot de Duitse nationaliteit, meldt de website Slate.

Maar hij weigerde om religieuze redenen de hand te schudden van de vrouw die verantwoordelijk was voor zijn zaak. De ambtenaar heeft hem het certificaat toen niet gegeven. Hij wendde zich tot de rechtbank, die op 17 oktober 2020 besloot om op zijn beurt de naturalisatieaanvraag van de man af te wijzen.

Het niet schudden van de hand van de andere sekse is volgens de rechtbank in strijd met het gelijkheidsbeginsel van de Duitse grondwet. De man zegt dat hij een belofte heeft gedaan tegenover zijn echtgenote om andere vrouwen niet de hand te schudden.

Dit jaar kreeg een moslim in Frankrijk een boete van 750 euro en 1500 euro schadevergoeding omdat hij om religieuze redenen weigerde een vrouwelijke ambtenaar de hand te schudden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team