Zoeken

Extra celstraf voor "VUB-serieverkrachter" Yassine

10 maart 2022 - 15:00 - Wereld

©

De reeds veroordeelde serieverkrachter Yassine B., die in de nacht van 28 op 29 september 2017 opnieuw een studente verkrachtte in de buurt van de campus van de Vrije Universiteit Brussel, is door de Brusselse correctionele rechtbank schuldig bevonden en veroordeeld tot een bijkomende gevangenisstraf van een jaar.

Op 30 juni 2021 is de 45-jarige Yassine B schuldig bevonden aan vier verkrachtingen met de verzwarende omstandigheid van vrijheidsberoving en bedreiging met een mes, gepleegd tussen juli 2016 en november 2019. Hij werd daarvoor tot 12 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Lees ook: Frankrijk: Marokkaan tot 12 jaar cel veroordeeld voor serie misbruiken

Op basis van DNA-bewijs heeft de Brusselse correctionele rechtbank hem dinsdag veroordeeld tot een bijkomende gevangenisstraf van een jaar in een nieuwe verkrachtingszaak, meldt Belga. Het gaat om de verkrachting van een studente in de buurt van de campus van de Vrije Universiteit Brussel in de nacht van 28 op 29 september 2017.

Lees ook: Marokkaan in België van 230 verkrachtingen verdacht

Volgens het slachtoffer kwam ze in contact met de 40-jarige na een studentenfeest in de feestzaal "Jefke" op de campus van de VUB in Elsene. Yassine, die beweerde een taxichauffeur te zijn voor de groep Collecto en een MIVB-uniform droeg voor wie hij als buschauffeur werkte, bood aan haar naar huis te rijden. De studente was dronken. Hij maakte daarvan gebruik om haar te verkrachten.

Bladna.nl