Zoeken

Brussel: leerkrachten willen geen hoofddoek op school

30 januari 2022 - 12:20 - Wereld

©

Omdat de stad Brussel weigert in beroep te gaan tegen de veroordeling van het Francisco Ferrer Instituut wegens discriminatie, hebben meer dan 70 leraren zich gemobiliseerd om de rechtszaak opnieuw op te starten.

Het College van Burgemeester en Schepenen van de Stad Brussel, de inrichtende macht van de school, heeft besloten om niet in beroep te gaan tegen het vonnis waarin het verbod op het dragen van religieuze symbolen discriminerend werd bevonden. Maar meer dan zeventig leraren zijn nu bezig met de voorbereiding van een derde-partij beroep.

Lees ook: Overwinning voor vrouwen met hoofddoek in België

De Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft op 24 november 2021 twee leerlinges van de Hoge school Francisco Ferrer in het gelijk gesteld. Het hof erkende in haar vonnis het discriminerende karakter van het artikel in het schoolreglement dat het dragen van religieuze symbolen, waaronder de hoofddoek, verbiedt. De school moest vóór 20 januari 2022 in beroep gaan, maar heeft besloten om dat niet te doen. Deze passiviteit valt niet in de smaak bij een aantal leraren.

Lees ook: Marokko schort vluchten naar Frankrijk op

Meer dan 70 actieve en gepensioneerde leraren hebben hebben nu besloten de zaak voor de rechter te brengen, meldt Le Soir. Ze willen hiermee de neutraliteit bewaren in hun klaslokalen en hopen dat het vonnis in eerste aanleg wordt vernietigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team