Zoeken

België: man die zich voordeed als lid Marokkaanse FBI riskeert celstraf

10 november 2021 - 12:00 - Wereld

©

Een 39-jarige man uit het Belgische Mechelen die zich voordeed als lid van de Marokkaanse FBI, riskeert hiervoor veertien maanden gevangenisstraf en een boete van 800 euro in België.

Een slachtoffer deed in september vorig jaar aangifte tegen de dertiger. "Een man deed zich voor als lid van de Marokkaanse FBI en zei dat het slachtoffer een GAS-boete moest betalen. Anders zou hij de man oppakken, overbrengen naar de gevangenis en zijn auto in beslag nemen", verklaarde de openbaar aanklaagster maandag.

Lees ook: Oplichter doet zich voor als vriend adviseur Mohammed VI

Na onderzoek werd de beklaagde geïdentificeerd. Hij werd verhoord maar ontkende de beschuldigingen. Hij werd desondanks aangeklaagd voor afpersing.

Lees ook: Diplomaten in Tetouan waren oplichters

De beklaagde is geen onbekende van de justitie. Naast afpersing wordt hij op dit moment ook verdacht van een winkeldiefstal en een inbraakpoging. De winkeldiefstal heeft hij toegegeven. Hij vertelde dat hij toen dakloos was en honger had. De dertiger werd in het verleden al herhaaldelijk veroordeeld en bracht in totaal al 17 jaar in de gevangenis door.

Het vonnis wordt op 6 december verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team