Zoeken

Marokkanen staan terecht voor moord in België

25 januari 2022 - 17:40 - Wereld

©

Maandag is in het Luikse gerechtshof het proces begonnen tegen Brahim Cherabi en Younis Bahou, die beschuldigd worden van de moord op Rachid Moumen op 6 juni 2018 in het Belgische Bressoux.

Brahim Cherabi (30) en Younis Bahou (25) worden beschuldigd van het doodsteken van de 36-jarige Rachid Moumen uit Luik. Het slachtoffer zou geweigerd hebben 2000 euro te lenen aan Brahim Cherabi, die hem enkele uren later op straat aanviel met medeplichtigheid van Younis Bahou. De twee verdachten zouden het slachtoffer zwaar hebben mishandeld alvorens hem te vermoorden.

Lees ook: Marokkaanse vrouw op straat neergestoken in Brussel

De moord werd vastgelegd door een bewakingscamera. Na het bekijken van de beelden lukte het de onderzoekers vast te stellen in welke mate elk van de verdachten betrokken is bij de moord op Rachid. De camera filmde ook hoe beide verdachten elkaar opzettelijk verwondingen toebrachten om de indruk te wekken dat ook zij waren aangevallen.

De Luikse advocaten Delbouille en Wintgens vertegenwoordigen de familie van Rachid Moumen, die "het proces van zeer nabij zal volgen vanuit Fez in Marokko", zo verzekerde Delbouille.

"Versies verschillen, maar iedereen kan zijn eigen mening vormen over wat er echt gebeurd is..." zegt Philippe Zevenne, advocaat van Brahim Cherabi. De advocaat van Younis Bahou, Jean-Louis Gilissen, stelt dat zijn cliënt de feiten niet ontkent. "Hij erkent klappen te hebben uitgedeeld en een wapen te hebben gedragen. Het proces zal ons in staat stellen te proberen de waarheid te vinden..."

Lees ook: Marokkaan door groep jongeren doodgestoken in Spanje

De verdachten, die neven zijn, zijn beiden in Fez geboren. Brahim Cherabi emigreerde illegaal naar Europa in 2006 toen hij 18 was. Hij trouwde in 2015 en heeft drie kinderen. Younis Bahou, die in 2015 illegaal in België aankwam, ging samenwerken met zijn neef, Brahim Cherabi, die geld verdiende met het smokkelen van migranten.

Bladna.nl