Zoeken

België: "Marokko sluit grenzen om migranten niet terug te nemen"

14 december 2020 - 13:00 - Wereld

©

Door de wereldwijde reisbeperkingen die zijn opgelegd om de verspreiding van het coronavirus te stoppen, is het aantal uitgezette migranten in België drastisch gedaald. Sommige landen van herkomst, waaronder Marokko, worden ervan beschuldigd dat ze misbruik maken van de situatie. Ze zouden hun grenzen dicht houden om uitgeprocedeerde migranten niet terug binnen te laten.

Ook Algerije maakt zich hier volgens de Belgen schuldig aan. De Belgische Dienst Vreemdelingenzaken heeft op het VRT nieuws gemeld dat het algemeen bekend is dat Marokko en Algerije geen voorstander zijn van de gedwongen terugkeer van migranten.

Van de 321 migranten die sinds februari geen Belgische verblijfsvergunning hebben gekregen, hebben slechts 22 personen België nog niet verlaten. Volgens de Dienst Vreemdelingenzaken worden enkel migranten die een misdrijf hebben gepleegd uitgewezen. De landen die de meeste uitgezette migranten terug hebben opgenomen zijn voornamelijk Europese landen, zoals Albanië, Roemenië, Nederland, Polen en Servië.

In totaal leven er op dit moment tussen de 100.000 en 150.000 illegale migranten in België die al eerder het bevel hebben gehad om het land te verlaten. Deze migranten kunnen in België geen beroep doen op steun of toelagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team