Zoeken

Marokkaanse vrouw ligt al jaar in Spaans mortuarium

2 november 2023 - 12:00 - Wereld

©

Imane Saadaoui werd een jaar geleden door haar echtgenoot in het Spaanse Valencia vermoord. Het lichaam van de Marokkaanse vrouw wordt nog steeds in het mortuarium bewaard voor onderzoeksdoeleinden. Haar ouders proberen haar naar Marokko te repatriëren om haar waardig te begraven.

Op 1 november 2022, na een hele middag in een bar te hebben doorgebracht, kwam Badr, Imane’s echtgenoot, thuis en stak haar meerdere keren met een mes. Imane’s beste vriendin informeerde haar ouders in Marokko over haar overlijden. In afwachting van hun aankomst in Spanje een maand later werd hun kleinzoon van 14 maanden in een jeugdinstelling geplaatst.

Lees ook: Moord op Marokkaanse Imane: grootouders krijgen eindelijk kleinzoon terug

Vandaag, een jaar na haar moord, wordt het lichaam van Imane nog steeds bewaard in een mortuarium in Almeria, na een eerste autopsie uitgevoerd door het Instituut voor Forensische Geneeskunde van Cáceres. "Mijn dochter heeft een jaar in een koelcel gelegen. We moeten haar begraven om rust te vinden", vertelt Moustafa Saadaoui, de vader van Imane, in een telefoongesprek met El Periodico Extremadura.

De ouders van Imane hebben na meer dan zeven maanden van procedures de voogdij over hun kleinzoon gekregen. Sinds juli zijn ze terug in Marokko met de nu 2-jarige jongen. "Hij heeft zich heel goed aangepast. Hij gaat goed om met zijn zus", zegt Moustafa.

Lees ook: Ouders van in Spanje vermoorde Imane zoeken kleinzoon

Intussen zit de beschuldigde, de echtgenoot van Imane, nog steeds in voorlopige hechtenis, in afwachting van zijn proces dat binnen zes maanden zou moeten beginnen, zodra het onderzoek is afgerond. De ouders van Imane eisen gerechtigheid. "We hebben gerechtigheid en afronding van de zaak nodig om deze nachtmerrie te beëindigen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team