Zoeken

Verontrustende verdwijning 18-jarige Marokkaanse in Spanje

6 maart 2023 - 18:00 - Wereld

©

De Spaanse politie is actief op zoek naar Salma Jabbouri Gattafi, een 18-jarig Marokkaanse dat in Cáceres woont en sinds afgelopen woensdag wordt vermist.

De jonge vrouw werd voor het laatst gezien op het treinstation van Jaraíz de la Vera (Cáceres), waar ze een bus naar Madrid nam. Onderzoekers keken naar de beveiligingscamera’s op het station van Madrid en zagen Salma zonder begeleiding uitstappen. Volgens haar familieleden "vertrok ze met haar ID", maar "zonder bankkaart". Sinds woensdag is haar mobiele telefoon uitgeschakeld. Gecontacteerd door El Cierre Digital, zegt Karima, de tante van het de jonge vrouw, dat haar familie er "kapot" van is.

Lees ook: Jonge Hiba al twee weken vermist in Salé

Salma zit in haar tweede jaar van de middelbare school waar de examenperiode op dit moment is ingegaan. "Ook al denk ik dat ze wel een beetje bang was, omdat ze niet goed heeft gestudeerd, toch is ze enthousiast om naar de universiteit te gaan waar ze architectuur wil studeren", zegt haar tante Karima. Ze benadrukt dat het meisje normaal de lessen volgt en "goede relaties heeft met haar klasgenoten". In tegenstelling tot de meeste jongeren van haar leeftijd, gaat ze niet graag uit en "brengt ze liever tijd thuis door" met haar familie, voegt Karima eraan toe.

Het meisje was twee weken geleden enorm geraakt door de dood van haar negenjarige neefje aan kanker, een ziekte die ook al het leven kostte aan haar grootvader en een andere neefje, vervolgt haar tante. Ze voegt eraan toe dat het meisje misschien "bang" is voor de ziekte. Volgens de eerste resultaten van het onderzoek is Salma mogelijk vertrokken met een man die ze op sociale media heeft leren kennen. De tante bevestigt dat het meisje een Instagram-account heeft waar ze donderdag, de dag na haar verdwijning, geen toegang toe hadden.

Lees ook: Vermiste Sihem Belouahmia dood aangetroffen

Ook haar vriend, eveneens van Marokkaanse afkomst, is er kapot van. De twee ontmoetten elkaar in Marokko tijdens de eindejaarsvakantie die Salma en haar familie in het koninkrijk doorbrachten. Ze wilde zich met hem verloven, aldus haar tante. De familie van Salma plaatste een vermist-poster met haar foto op sociale media. Haar broer meldde haar verdwijning bij het politiebureau van Jaraíz de la Vera en vertelde de agenten dat Salma een fervent lezer wisas en via een app informatie uitwisselde met gelijkgestemden. Het is een spoor dat onderzoekers kunnen uitzoeken in hun poging om haar te lokaliseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team