Zoeken

Ziyech omschrijft Marokko-België als eenvoudig spel zonder druk

28 november 2022 - 17:00 - Sport

©

Hakim Ziyech, man van de wedstrijd na de 2-0 overwinning van Marokko op België, reageerde op de prestatie van het Marokkaans elftal en zijn benoeming tot speler van de wedstrijd.

Op de tweede speeldag van de groepsfase van het WK 2022 versloegen de Atlas Leeuwen de Belgische Rode Duivels met 2-0. Op de persconferentie beschreef Hakim Ziyech de wedstrijd als veel gemakkelijker dan die tegen Kroatië. "Voor ons was de eerste wedstrijd (0-0) tegen Kroatië veel moeilijker. Het lukte ons niet ons spel te spelen, want Kroatië speelde een heel goede wedstrijd. Het spel was voor ons misschien gemakkelijker, zeker op het middenveld: zij maakten misschien meer fouten dan Kroatië. We speelden een zeer sterke wedstrijd, zeer solide, vooral verdedigend."

Lees ook: Marokko-België: Hakim Ziyech ’Man van de wedstrijd’

Na zijn verkiezing tot man van de wedstrijd verklaarde Ziyech dat hij "de trofee van speler van de wedstrijd niet verdiende". "Het is een collectieve inspanning die we leverden," zei hij.

Lees ook: Marokko verslaat België op WK-Qatar

Ziyech loofde ook de onmiskenbare steun van het Marokkaanse volk. "Na 60-70 minuten waren sommige mensen vermoeid en toen we een doelpunt maakten, stonden ze verenigd achter ons. Dat gaf ons meer kracht en sterkte. De toeschouwers hielpen ons: ze stonden achter ons, en dat heeft ons echt sterker heeft gemaakt."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team