Zoeken

Ayoub 15 jaar cel in voor verkrachting 82-jarige vrouw in Antwerpen

30 juni 2022 - 12:20 - Wereld

©

De 23-jarige Ayoub M. uit Antwerpen is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 15 jaar, voor poging tot moord en verkrachting van een 82-jarige vrouw aan de voetgangerstunnel op Linkeroever.

Het slachtoffer, een 82-jarige bewoonster van Linkeroever, liet op 27 september 2021 rond 7 uur haar hondje uit aan de Beatrijslaan. Ter hoogte van de voetgangerstunnel werd ze aangesproken door de toen 22-jarige Ayoub M., die haar vroeg of ze een vuurtje had. Wanneer de vrouw antwoordde dat ze niet rookt, sloegen de stoppen bij Ayoub door.

Lees ook: Ayoub verdacht van seksuele misbruik 82-jarige in België

Ayoub was onder invloed van cocaïne en viel de vrouw aan. "Hij schopt en slaat haar en begint haar te wurgen", zei de officier van justitie begin juni. "Het slachtoffer raakt buiten bewustzijn. Wanneer ze weer bijkomt, is de verdachte haar aan het penetreren met zijn hand." Hij schopte haar daarna ook nog in haar onderbuik. Volgens de rechtbank heeft ze haar leven enkel te danken aan een groepje jongeren die voorbijliep.

Lees ook: Marokkanen onterecht beschuldigd van verkrachting in Malaga

De jongemannen uit de buurt kwamen op dat moment toevallig langs en riepen "Federale politie". Ayoub M. vluchtte weg, maar kon snel geïdentificeerd worden dankzij beveiligingscamera’s in de buurt. Hij bekende schuld maar ontkende dat hij het slachtoffer wilde doden. Toch is hij dinsdag ook schuldig bevonden aan poging tot moord, omdat hij de vrouw heeft geslagen en geschopt.

Bladna.nl