Zoeken

Magistraat vervolgd voor overspel in Casablanca

9 augustus 2022 - 15:40 - Marokko

©

In Casablanca wordt een plaatsvervangend officier van justitie vervolgd voor het hebben van seksuele betrekkingen met een schoonmaakster en tussenpersonen. Hij is één van de verdachten die worden genoemd in een onderzoek naar de vermeende betrokkenheid van magistraten bij een poging om zich te mengen in een lopende rechtszaak.

Het onderzoek van het Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BNPJ) werpt een nieuw licht op de zaak van een magistraat. Naast zijn vermeende betrokkenheid bij een corruptiezaak, wordt een plaatsvervangend openbaar aanklager ervan beschuldigd seksuele betrekkingen te hebben gehad met een schoonmaakster in zijn kantoor in de rechtbank van eerste aanleg in Ain Sebaa en seksuele gunsten te hebben geëist in ruil voor zijn tussenkomst in zaken, zo meldt het Arabischtalige dagblad Assabah.

Lees ook: Mokadem Tetouan in hechtenis voor ontvoeren minnaar vrouw

De magistraat wordt ook verdacht van seksuele betrekkingen op afstand via zijn mobiele telefoon met een aantal tussenpersonen die hij regelmatig ontmoette. Uit het onderzoek blijkt dat de magistraat één van hen zou hebben gevraagd hem op te winden via zijn gsm terwijl hij zich in zijn kantoor bevond. De vrouw deed dit ook. De tegenprestatie bestond uit zijn tussenkomst in een rechtszaak betreffende een verwant van de tussenpersoon.

Lees ook: Marokko: imam met getrouwde vrouw betrapt

De zaak van de magistraat is vergelijkbaar met die van de plaatsvervangend procureur-generaal, Hicham Louski, die tot een gevangenisstraf van vijf jaar werd veroordeeld wegens corruptie en seksueel misbruik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team