Zoeken

Marokko: imam cel in voor verkrachting blind meisje

24 juni 2023 - 19:08 - Marokko

©

Een imam is door de rechtbank van eerste aanleg in Rabat veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor de verkrachting van een blind meisje. De verdachte zou het meisje naar zijn huis hebben gelokt onder het voorwendsel dat hij haar traditionele behandelingen voor haar epilepsie zou geven.

Ondanks de pogingen van de verdediging om te bewijzen dat de imam niet in staat was tot seksuele gemeenschap - een argument dat door de rechters werd verworpen - werd hij schuldig bevonden, meldt Assabah. De beschuldigingen van impotentie ingebracht door een van zijn echtgenotes overtuigden ook niet, aangezien de man twee echtgenotes heeft en vader is van 14 kinderen!

Lees ook: Marokko: meeste kindhuwelijken door imams en leraren gesloten

De imam, die in een moskee in de provincie Khemisset werkte, bracht vijf maanden in voorlopige hechtenis door nadat het slachtoffer een klacht had ingediend. Hij liet haar in die periode weten dat hij bereid was om van zijn twee vrouwen te scheiden als ze haar klacht zou intrekken. Het meisje, dat een ongewenste zwangerschap vreesde en al haar gesprekken met de imam had opgenomen, koos ervoor om haar klacht te behouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team