Zoeken

Bejaarde Marokkaan woont in 9m² in Frankrijk

23 april 2023 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 68-jarige Marokkaanse man woont al meer dan 12 jaar in een ’onbewoonbare ruimte’ van minder dan 9m² in het Franse Montpellier. De kamer, die volgens het contract een oppervlakte van 15m² had, werd door de hygiënische diensten herhaaldelijk als een ’onbewoonbare ruimte van minder dan 9m²’ geclassificeerd.

Madhi B., een gepensioneerde Marokkaan met een masterdiploma in fysische chemie, kwam in 1975 naar Frankrijk om zijn studies voort te zetten in Montpellier. Hij werd 12 jaar geleden door een vereniging gehuisvest in deze ruimte, met toestemming van de eigenaar. Het is hem, vanwege zijn situatie en de de hoge huurprijzen op de woningmarkt, nooit gelukt om een fatsoenlijke woning te vinden.

Lees ook: Marokkaans gezin in Canada leeft in angst voor bulldozers

In de slecht geïsoleerde en slecht uitgeruste woning van slechts 8,6m² leeft Madhi in moeilijke omstandigheden. "In de zomer is het te heet, in de winter is het te koud, er komt voortdurend tocht binnen door de voordeur", legt hij uit aan France3. Hij heeft geen bureau en gebruikt een kleine restauranttafel, het rolluik gaat niet helemaal open waardoor hij geen toegang heeft tot het balkon en om te koken heeft hij slechts twee kleine elektrische kookplaten.

Lees ook: Frankrijk: Marokkaanse leeft met pasgeboren baby op straat

In afwachting van een besluit van de Prefectuur over de ’onbewoonbaarheid’ van de kamer, proberen de leden van het ADLH-platform de Marokkaanse man te helpen bij het vinden van fatsoenlijke huisvesting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team