Zoeken

Bejaarde Marokkaan gedood door jonge stier in Frankrijk

12 augustus 2023 - 11:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 72-jarige Marokkaanse man is overleden na door een jonge stier te zijn geraakt in het Franse dorp Saint-Just. De Franse gendarmerie werd belast met het onderzoek.

Abdellah werd maandagmiddag omvergelopen door een jonge stier op het dorpsplein tijdens het jaarlijkse dorpsfeest. De oude man bevond zich nochtans met zijn koffie en telefoon bij een muurtje in een "afgesloten gebied achter de barrières waar mensen zich schuilhouden", en waar "de moedigsten proberen het dier te plagen", meldt Midi Libre. "Ik heb het hele tafereel gezien, de stier kwam naar buiten, gleed uit, en stormde op hem af, hij probeerde op het muurtje te klimmen en de stier raakte hem in zijn rug. [...] Hij viel voor me, we hebben eerste hulp verleend", zegt Quentin (24). Brandweerlieden brachten Abdellah in kritieke toestand naar het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen op de reanimatie afdeling. De gepensioneerde landarbeider bezweek er aan zijn verwondingen.

Lees ook: Marokkaan gedood door stier in Spanje

"Hij wist niet dat er stieren waren, hij ging gewoon zijn koffie drinken... We werden gewaarschuwd dat zijn schouder was ontwricht en er een beetje bloed was... Er was een hersenbloeding... We kunnen het niet bevatten, we zijn geschokt, dat een stier hem heeft gedood, het is onvoorstelbaar, hij was 72 jaar oud", reageren Myriam, Aziza en Zahara, drie van de vijf dochters van Abdellah. De jonge vrouwen willen de exacte omstandigheden van hun vader’s dood kennen. "We willen de waarheid, we willen weten hoe zijn laatste momenten zijn verlopen", zeggen zijn dochters, die de organisatoren ervan beschuldigen de plaats slecht te hebben beveiligd. "Onze vader hield niet van stieren, hij wist het niet, hij kende de regels niet, en zelfs als er een oproep via de microfoon was, moet je ervoor zorgen dat er niemand meer op het parcours is", klagen ze.

Lees ook: Marokko bouwt snelweg Guercif-Nador

"Getroffen" en "in shock", hield het dorp donderdag een minuut stilte ter nagedachtenis aan Abdellah. Een onderzoek naar doodslag is toevertrouwd aan de gendarmerie, die de exacte omstandigheden van het overlijden van Abdellah, die in de jaren 80 naar Frankrijk kwam met zijn vrouw om te werken als landarbeider, moeten vaststellen. Na autopsie zal zijn lichaam naar Marokko worden gerepatrieerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team