Zoeken

Marokkaans gezin in Canada leeft in angst voor bulldozers

14 oktober 2021 - 10:40 - Wereld

©

Terwijl de sloop van hun gebouw in Longueuil in Montreal elk moment van start kan gaan, heeft een Marokkaans gezin nog steeds geen woning gevonden om in te trekken. Ze leven in angst voor de komst van de bulldozers en zijn gedwongen om hun appartement te verwarmen met de oven.

"We zijn de enigen die nog in het gebouw zitten. We zoeken al maanden, maar slagen er niet in om een woning te vinden. Niemand wil een gezin met drie kinderen en mijn vrouw werkt momenteel ook niet," vertelt Ismaël Lahmoum aan Journal de Montréal. De Marokkaanse vader woont al twee jaar met zijn vrouw en hun drie kinderen van 14, 12 en 6 jaar in het gebouw en moest het appartement op 30 september verlaten. Volgens het kadaster van de stad heeft de seniorenresidentie van Longueuil het gebouw afgelopen mei aangekocht.

Lees ook: Marokkaan met kanker uit woning gezet in Spanje

Asmae Zoihid zegt dat haar familie de afgelopen vier maanden intensief heeft gezocht en verschillende woningen heeft bezocht, zonder een huis te vinden dat groot genoeg is en past in hun budget dat $1300 per maand bedraagt. "We zijn bereid een kleinere flat te nemen om in de buurt te blijven, want de kinderen gaan hiernaast naar school, ze hebben hun vrienden en ankerpunten hier. De situatie is ook niet gemakkelijk voor hen, zelfs als ze het een beetje begrijpen," zegt ze.

Lees ook: Discriminatie op Nederlandse woningmarkt zeer alarmerend

Het gezin heeft de afgelopen dagen in moeilijke omstandigheden doorgebracht. Omdat het gas reeds werd afgesloten kunnen ze de flat niet meer verwarmen zoals voorheen. "Nu moeten we de oven aanzetten en de deur open laten. We hebben geen andere keuze om ons warm te houden," zegt Ismaël Lahmoum. Het is een pijnlijke situatie voor het gezin dat al 14 jaar in Montreal woont.

Bladna.nl