Zoeken

Frankrijk: Marokkaanse leeft met pasgeboren baby op straat

25 augustus 2019 - 17:00 - Wereld

©

Fatima beviel eerder deze maand van een baby in Frankrijk. De Marokkaanse verliet kort na de bevalling het ziekenhuis en sliep haar eerste nachten met haar zoontje op straat.

De jonge moeder kreeg hulp van meerdere verenigingen maar een onderdak vinden voor haar en haar baby blijkt een moeilijke missie. Afgelopen donderdag kon ze een kleine overwinning vieren. Ze kreeg via het noodplan voor woongelegenheid een hotelkamer toegekend. Daar mag ze de komende drie maanden samen met de kleine Llyes slapen.

Fatima dankt haar tijdelijke verblijfplaats aan het collectief Chabatz d’entrar. De 34-jarige vrouw die naar Frankrijk vertrok om te studeren en er haar Master behaalde, had haar hele toekomst gepland. Maar niets liep zoals verwacht.

De jonge moeder leeft nu helemaal alleen in het Franse Limoges, een stad die ze niet eens goed kent. De eerste dagen na de geboorte van Llyes sliep ze nabij het treinstation waar ook andere dakloze families zich hebben gevestigd.

In het ziekenhuis stelden de sociale diensten haar voor om haar baby bij een onthaalgezin te laten. Fatima weigerde maar kreeg te horen dat ze de foute beslissing had genomen. "Ze deden me begrijpen dat ik een slechte moeder was, ik heb er zoveel om gehuild...", aldus Fatima.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team