Zoeken

Begraafplaats Casablanca vernield door hevige regenval

18 januari 2021 - 12:00 - Marokko

©

In Casablanca is de Al Ghofrane begraafplaats onder water komen te staan door de hevige regenval van afgelopen week. Lichamen die recent begraven waren, dreven in het rond.

De inwoners van Casablanca die hun overledenen op de begraafplaats hebben begraven, wilden de stand van zaken peilen. Tot hun ontsteltenis troffen ze een schrijnende situatie aan. Sommige nabestaanden gingen direct op zoek naar de lichamen van hun familieleden. Anderen konden de situatie niet aanzien, meldt Assabah.

Een vrouw die het graf van haar grootvader wilde bezoeken, is geschokt over hoe de begraafplaats er nu bij ligt. "Mijn opa overleed vorige maand en ik wilde zijn graf bezoeken. Ik ontdekte hier pas dat de begraafplaats veranderd is in een groot zwembad waar doden in ronddrijven. Op sommige plekken zijn de grafstenen door de regen weggespoeld. Ook de doden zijn niet gespaard gebleven door de nalatigheid van de politici," vertelt de vrouw. Dankzij vrijwilligers zijn de lichamen weer begraven.

In de stad Benslimane was er een soortgelijk tafereel. De nieuwe rustplaats lag vol water en modder. De gouverneur van de stad, Samir El Yazidi, is woedend. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanleg van de begraafplaats heeft maar 15% van de afgesproken werkzaamheden uitgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team