Zoeken

Ksar Sghir onder water (video)

8 maart 2021 - 12:00 - Marokko

©

In Ksar Sghir, in het noorden van Marokko, hebben overstromingen als gevolg van hevige regenval, voor ernstige schade gezorgd.

De inwoners van de kleine stad bij de haven Tanger Med werden verrast door de plotse stijging van het water. Dankzij de snelle reactie van de civiele bescherming vielen er geen slachtoffers.

"Godzijdank vielen er geen slachtoffers. Maar de materiële schade is groot. Onze auto werd door de rivier meegesleurd en ons huis staat onder water. Dit hadden we nog nooit gezien sinds we hier wonen.", zegt een inwoner aan televisiezender 2M.

Een andere man, wiens auto volledig werd vernield en vol modder zit, wist dankzij zijn buren zijn huis op tijd te verlaten. Hij zegt nooit eerder zoiets te hebben meegemaakt. "Het is de eerste keer dat het zoveel regent. De vorige jaren was er ook regen, maar dat zorgde nog nooit voor zoveel schade".

Minder getroffen inwoners hebben hun hulp aangeboden aan mensen die door de overstromingen bijna alles kwijt zijn. De plaatselijke autoriteiten en de civiele bescherming bieden ook hulp aan. Velen denken dat de slechte infrastructuur in de stad, waar in de komende dagen nog regen wordt verwacht, de reden is van de schade die door het water werd aangericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team