Zoeken

Bedreigingen tegen meisjes zonder hoofddoek in Tanger

31 maart 2021 - 12:30 - Marokko

©

In de ochtend van zondag 28 maart werden in verschillende straten in het centrum van Tanger affiches opgehangen met "haatdragende" boodschappen. Ze zijn vooral gericht op meisjes die geen hoofddoek dragen en hun ouders.

In deze anoniem berichten worden ouders "die toestaan dat hun dochters in de huwbare leeftijd zich zonder hoofddoek vertonen," bedreigd om hen te "sluieren". Ze dreigen hen met "wraak en vermaningen". Hoewel Tanger wordt beschouwd als een conservatief nest, is dit soort radicalisme nog nooit waargenomen.

De opstellers van deze affiches hekelen het feit dat de straten van Tanger "plaatsen van pornografie en losbandigheid zijn geworden, waar meisjes expliciet hun charmes tonen". Ze gaan nog verder en noemen meisjes en vrouwen "die spijkerbroeken, rokken en korte broeken dragen", "goedkope koopwaar die door hun ouders op de stoep wordt gegooid". De ouders van hun kant worden beschuldigd van een gebrek aan "eer, scrupules en geloof".

Voorlopig blijft de identiteit van de auteurs van deze bedreigende posters een mysterie. Op sociale netwerken stellen internetgebruikers veel vragen over de houding van de autoriteiten tegenover dergelijke openlijke bedreigingen. Marokkanen veroordelen met klem dit soort dreigementen, die ernstig zouden kunnen zijn indien de bevoegde autoriteiten niet reageren om er een einde aan te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team