Zoeken

BBP Marokko in 2022 weer terug op normaal niveau

16 november 2020 - 21:40 - Economie

©

De beperkingen die Marokko heeft ingevoerd vanwege het coronavirus hebben een negatief effect gehad op het Bruto Binnenlands Product. Volgens een rapport van Attijari Global Research gaat het tot 2022 duren voordat het bbp terugkeert naar het niveau van 2019.

Analisten geven in dit rapport aan dat de economische rekening voor de corona-maatregelen in Marokko aanzienlijk is. Daarom zou het land een recessie tegemoet gaan die gelijk staat aan 2 jaar groei, meldt Infomediaire.

Het economisch herstel in Marokko is afhankelijk van het herstel van de relaties met zijn handelspartners en van de mogelijk desastreuze invloed van de klimaatverandering op de landbouwproductie. Volgens analisten is de diversificatie van economische partners net zo belangrijk als die van de productie.

Volgens Infomediaire heeft de budgetdiscipline van Marokko de crisis wel enigszins verlicht. Hoewel de overheidsuitgaven op een paar gebieden zijn gestegen, heeft het koninkrijk de totale uitgaven goed in de hand weten te houden. Marokko heeft meermaals een beroep gedaan op buitenlandse financiering tegen concurrerende kosten. Volgens het rapport is het noodzakelijk dat er in de toeristische sector een permanent binnenlands toeristisch aanbod wordt ontwikkeld om de sector levensvatbaar te houden.

De analisten wijzen er echter op dat deze sector kwetsbaar blijft door mogelijke terroristische dreigingen en eventuele pandemieën in de toekomst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team