Zoeken

Barcelona overweegt verkoop spelers om Sofyan Amrabat binnen te halen

7 maart 2023 - 08:00 - Sport

©

FC Barcelona heeft momenteel financiële problemen en zou mogelijk twee spelers moeten verkopen om de transfer van de Marokkaanse international Sofyan Amrabat te kunnen betalen. Amrabat was een belangrijke speler voor Marokko op het WK in Qatar. Zijn transfer naar de Spaanse topclub liep tijdens de winterse transferperiode mis.

Mogelijk kiest FC Barcelona voor een vertrek van de Ivoriaanse international Franck Kessie en de Spanjaard Sergio Busquets, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt. Volgens verschillende bronnen wordt deze optie overwogen om Amrabat aan te kunnen trekken.

Lees ook: Sofyan Amrabat op radar 4 Europese topclubs

"Als Busquets vertrekt, wil Barcelona een vervangende verdedigende middenvelder tekenen, omdat er buiten de 34-jarige speler geen verdedigende middenvelder in het eerste team is. De naam Sofyan Amrabat is genoemd. Hij schitterde in deze positie in Qatar, en hij heeft zeker de capaciteit om dit ook in Catalonië te doen", analyseert Mundo Deportivo.

Lees ook: Sofyan Amrabat: 40 miljoen euro schrikt Liga-clubs niet af

Of FC Barcelona ook daadwerkelijk een speler zal kunnen contracteren deze zomer staat nog niet vast. Donderdag verklaarde de president van La Liga, Javier Tebas, dat de club geen toestemming zal krijgen om spelers te kopen tijdens de zomerstop. De vraag blijft of deze beslissing zal worden gehandhaafd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team