Zoeken

Sofyan Amrabat is Barça al vergeten

15 oktober 2023 - 16:00 - Sport

©

Ondanks zijn interesse voor FC Barcelona, vertrok Sofyan Amrabat deze zomer naar Manchester United, in de vorm van een huurovereenkomst met een optie tot koop. De Marokkaanse middenvelder lijkt geen spijt te hebben van zijn beslissing.

Na het WK in Qatar, waar hij uitstekend presteerde, trok Sofyan Amrabat de interesse van verschillende Europese clubs, maar had alleen oog voor Barça. De Atlas Leeuw was vastbesloten om zich bij de Blaugrana aan te sluiten, zonder succes. Fiorentina en de Spaanse topclub kwamen in de winterse trasnferperiode niet tot een akkoord. Maar Amrabat’s verlangen om bij Barcelona te spelen was zo groot dat hij volgens Sport.es zelfs bereid was zijn salaris op te geven.

Lees ook: Sofyan Amrabat openlijk over moeilijkheden bij Manchester United

Met het vertrek van Sergio Busquets toonde Barça tijdens de laatste zomertransferperiode opnieuw interesse in de Marokkaanse international. Deze keer maakten de financiële problemen van de club de deal onmogelijk. Na deze tweede mislukte transfer zou Amrabat aan journalist Fabrizio Romano hebben toegegeven dat hij "Barça uit zijn hoofd had gezet". "Ik wist dat Manchester United al lange tijd geïnteresseerd was. Voor mij was het duidelijk dat dit de enige plek was waar ik wilde spelen. Ik moest heel geduldig zijn," zei hij.

Bladna.nl