Zoeken

Badr Hari twijfelt over stoppen met kickboksen

16 oktober 2022 - 11:00 - Sport

©

Ondanks zijn aankondiging na zijn laatste gevecht met Alistair Overeem, is het nog niet zeker dat Badr Hari een punt zet achter zijn carrière. De 37-jarige kickbokser heeft aan Glory bedenktijd gevraagd.

Het laatste gevecht met Overeem was de zevende nederlaag op rij voor de Marokkaanse kampioen. Na afloop van de partij greep Hari de microfoon en kondigde aan dat hij serieus overweegt te stoppen. "Als ik jullie niet meer zie, bedankt voor alles", zei hij aan zijn publiek.

Lees ook: Het moment waarop Badr Hari het einde van zijn carrière aankondigt (video)

Badr tekende begin dit jaar nog een nieuw meerjarig contract en Glory-topman Scott Rudmann wist ook niet dat Hari twijfelde over zijn toekomst: "Ik heb hem zondagochtend gesproken. Hij wil wat bedenktijd en dat is prima. Er zijn heel veel topatleten die na zo’n periode sterker terugkomen. We respecteren zijn keuzes en hopen dat hij doorgaat", zei Rudman dinsdag tegen NU.nl.

"Dat hij erover nadenkt om te stoppen, kwam gezien zijn recente verliespartijen niet als een verrassing. In de meeste van die gevechten verloor hij door een slecht game plan of kleine foutjes. Dus ik begrijp zijn frustratie."

Lees ook: Het eerbetoon van Latifa Raafat aan Badr Hari (foto)

Rudmann zegt dat het contract van Hari geen obstakel vormt. "Het is misschien een misverstand dat Glory vechters kan verplichten om de ring in te stappen. Ze doen het geheel vrijwillig." De vechter wordt enkel gesanctioneerd als hij een partij weigert die al gepland staat. "Maar we verplichten ze nooit om te vechten. Ze doen het voor het prijzengeld, voor de rivaliteit, voor de fans en voor de roem. Het is dus geen probleem als Badr een pauze inlast", aldus Rudmann.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team