Zoeken

Badr Hari twijfelt over toekomst

16 oktober 2023 - 12:00 - Sport

©

De 38-jarige Marokkaanse kickbokskampioen Badr Hari, wiens nederlagen zich opstapelen, lijkt nog niet klaar te zijn om met pensioen te gaan. Voor hem is het tijd voor bezinning.

"Er kan nog van alles gebeuren. Hij is het nog met Glory aan het bespreken," reageerde zijn coach Mike Passenier in een gesprek met Nu. De Marokkaanse kickbokser verloor op een technische knockout op 7 oktober in het hoofdevenement van Glory 89, tegen de Est Uku Jürjendal. Na zijn pijnlijke nederlaag neemt Hari een pauze om na te denken over het vervolg - of einde - van zijn sportcarrière. "Volgende week komen we weer samen en dan zien we het wel. Misschien komt er tegen die tijd duidelijkheid, misschien morgen al. Ik weet het niet. Zo gaat het gewoon," aldus Passenier.

Lees ook: Oorlog Hamas-Israël: Badr Hari neemt stelling

Sinds augustus 2015, toen hij een contract tekende bij Glory, heeft Badr Hari, die bij de grootste records in de geschiedenis van het kickboksen behoort, geen overwinningen geboekt. Afgelopen weekend was een bittere ervaring voor de ’Golden Boy’, die acht gevechten verloor tegen Rico Verhoeven, Arkadiusz Wrzosek (beiden twee keer), Hesdy Gerges, Benjamin Adegbuyi, Alistair Overeem en Uku Jürjendal.

Lees ook: Badr Hari: The end

Is het tijd voor Hari om de handschoenen op te hangen? "We hebben wel tegen elkaar gezegd: als je op een gegeven moment voelt dat het zover is, dan moet je het zeggen. Je neemt alle scenario’s met elkaar door. Aan alles komt een einde, dus hieraan ook. De hoogtes die we bereikt hebben, gaan we nooit meer bereiken. En die zijn ook door weinig vechters bereikt. De meesten hebben op de helft al hoogtevrees," concludeert de trainer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team