Zoeken

Glory ontslaat Arek Wrzosek na rellen met fans Badr Hari

29 maart 2022 - 17:00 - Sport

©

Kickboksorganisatie Glory heeft de Pool Arek Wrzosek uit de zwaargewicht-ranking verwijderd en zijn status veranderd naar inactief. Wrzosek stond op nummer drie in die divisie voordat zijn gevecht tegen Badr Hari uit de hand liep tijdens Glory80.

Wrzosek’s gevecht tijdens Glory80 werd gestaakt omdat er massale rellen uitbraken op de tribunes in Hasselt. De partij werd later ook gekwalificeerd als een gelijkspel. "Glory kan bevestigen dat het contract met Wrzosek is opgezegd", schrijft kickbokorganisatie Glory in een officiële verklaring. Voor de rest wil Glory geen commentaar geven. Er loopt momenteel een extern onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens het evenement, schrijft De Telegraaf.

Lees ook: Badr Hari reageert op gevecht tegen Arkadiusz Wrzosek

Glory80 moest worden gestaakt omwille van de rellen tijdens de partij tussen Wrzosek en Badr Hari. "Het slechtste gedrag buiten de ring kwam helaas van jou. Verwijder je account", schreef Glory-topman Scott Rudmann woensdag onder een post van Wrzosek op Instagram. Zijn post was eerst wat onduidelijk, maar hij veranderde de laatste zin snel in: "Bij Glory en in onze sport is geen plaats voor hooliganisme."

Lees ook: Badr Hari knockout, kickboksgala geannuleerd door rellen (video)

Een groep Legia Warschau-hooligans ging met de aanhang van Hari op de vuist en er vlogen stoelen en flesjes door de lucht. Na de tweede ronde werd het gevecht eerst tijdelijk stilgelegd, maar al snel volgde de mededeling dat de avond helemaal niet meer hervat zou worden, waardoor het gevecht tussen Levi Rigters en Jamal Ben Saddik ook moest werden geschrapt.

Bladna.nl