Zoeken

Moet Badr Hari behoudender vechten tegen Alistair Overeem?

7 oktober 2022 - 22:00 - Sport

©

Badr Hari was decennia lang een echte knock-out machine en een media- en sportattractie, bij K-1 in het verleden en nu bij Glory. De kickbokser heeft verschillende tijdperken doorkruist, maar won al lang geen partij meer. Zaterdag vecht hij tegen Alistair Overeem in de Gelredome.

Analisten Remy Bonjasky en Melvin Manhoef gingen in de podcast ‘In de Ring’ van het AD, in discussie over welke tactiek Hari best inzet. De vraag die wordt gesteld is of Hari zaterdag tegen Overeem een wat behoudender tactiek gebruiken?

Lees ook: Badr Hari kijkt uit naar gevecht met Alistair Overeem (video)

Melvin Manhoef noemt Badr een karaktervechter, het is niet zijn stijl om minder attractief en risicovol te vechten. "Je kunt het er niet uit halen. Als hij anders vecht, haal je zijn kracht weg. Dat is de reden dat mensen Badr’s stijl toffer vinden dan die van jou, Remy, of die van Rico Verhoeven. Al is jouw stijl misschien effectiever op zo’n moment."

Remy Bonjasky geeft toe dat Badr Hari één van de grootste kickboksers is, maar denkt dat hij meer kampioenschappen had kunnen winnen als hij wat slimmer had gevochten. "Even een stapje achteruit en dan naar voren, in plaats van alleen maar naar voren. Neem de wedstrijd tegen Benjamin Adegbuyi, die had hij met twee vingers in zijn neus kunnen winnen. Je kan het iets tactischer spelen en toch de winnaar worden en op die manier attractief blijven."

Maar Manhoef vindt dat niet terecht. "Je kunt niet anders vechten én hetzelfde zijn. Dat werkt voor mij niet. In die partij tegen Adegbuyi had-ie kunnen ‘wegdansen’, maar dat zit niet in zijn aard. Je hebt atleten en vechters. Atleten kiezen voor winst. Remy, jij bent een atleet. Ik ben gewoon een vechter, in hart en nieren. Ik ga voor do or die. Jou maakt het soms minder uit of het je het publiek boeit: je moet gewoon winnen en je houdt je aan je taak. Dat kunnen atleten. Ik kan dat ook wel, maar als je mij één klap geeft, dan wil ik je gewoon pijn doen. Dat is wat Badr ook heeft. We zijn meer vechters dan atleten."

Lees ook: Gevecht Badr Hari en Alistair Overeem geannuleerd?

Bonjasky herinnert zich nog zijn eigen partij tegen Hari. "Je moet rustig blijven, hem laten komen en op een gegeven moment weet je dat hij losgaat. Dan komen mijn kansen er. Als de vechter bovenkomt en niet de atleet. Hoe groot hij nu ook is, hij had iedereen kunnen overstijgen. Dat doet hij nu misschien al, maar hij had nog verder kunnen zijn." Manhoef vindt dat juist een pluim op de hoed van Hari. "Moet je nagaan hoe bijzonder het is dat hij iedereen overstijgt zonder titels. Hij is nog steeds de grootste vechter aller tijden. Niemand heeft zo de x-factor als hij."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team