Zoeken

Badr Hari hint op terugkeer in de ring

14 februari 2023 - 10:00 - Sport

©

Badr Hari kondigde in oktober vorig jaar aan dat hij overwoog om het kickboksen vaarwel te zeggen, maar zowel de 38-jarige Marokkaans-Nederlandse kickbokser als kickboksorganisatie Glory hinten nu op zijn terugkeer in de ring.

Hari liet na zijn nederlaag tegen Alistair Overeem in oktober weten dat hij misschien ging stoppen met kickboksen, maar eerder deze week vertelde hij in een video op Instagram dat de sport de liefde van zijn leven is, na Allah en zijn kinderen. "Ik zou niet eens weet hoe ik ’stoppen’ moet schrijven", aldus Hari, geciteerd door het AD.

Lees ook: "Badr Hari heeft altijd de meeste aandacht getrokken"

Glory-matchmaker Robbie Timmers is blij met de boodschap. "In mijn ogen is hij nooit weggeweest. Wij zijn niet klaar met Badr en de hele kickbokswereld niet. Er zit nog zoveel vuur in hem." Hij gaat nu snel polsen hoe de legendarische vechter zijn toekomst ziet. "Mocht hij doorgaan met kickboksen, wat ik verwacht en hoop, gaan we zien wat we kunnen doen. Ik heb nooit het idee gehad dat hij écht wilde stoppen. Voor mij zou het ook geen comeback zijn, maar gewoon: Badr die lekker aan het kickboksen is."

Lees ook: Kickbokser Badr Hari opnieuw de ring in?

Badr Hari’s terugkeer zou zeer goed zijn voor Glory, want de kickbokskampioen is altijd al een kijkcijferkanon geweest. De kickboksorganisatie kampt momenteel met grote problemen, zo staat bijvoorbeeld wereldkampioen Rico Verhoeven nog maanden aan de kant met een knieblessure, werd Jamal Ben Saddik vijftien maanden geschorst vanwege doping en werd Alistair Overeem ook positief getest op een verboden middel na zijn overwinning van Badr Hari. Maar het is ook al lang geleden dat Hari nog een gevecht won en hij kampt daarnaast regelmatig met blessures.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team