Zoeken

Badr Hari kijkt uit naar derde confrontatie met Alistair Overeem

29 juni 2022 - 19:10 - Sport

©

Kickboksorganisatie Glory kondigde recent aan dat het derde luik in de gevechten tussen kickbokslegende Badr Hari en MMA-icoon Alistair Overeem, de headliner is van Collision 4 op 8 oktober 2022 in het GelreDome in Arnhem. De twee zwaargewichten ontmoetten elkaar reeds in 2008 en 2009, waar ze allebei een gevecht wonnen op knockout in de eerste ronde. Badr Hari heeft in ieder geval zin in zijn derde confrontatie met Overeem.

Op een gezamenlijke persconferentie in aanloop naar hun gevecht op 8 oktober in Arnhem, zegt Overeem dat hij veel veranderd is sinds zijn vorige ontmoeting met Hari. "Hij zit in een do or die-situatie. Sinds onze laatste ontmoeting ben ik een hele andere vechter. Als ik naar onze vechtstijlen kijk, dan kan het weleens vuurwerk worden", aldus Overeem. Maar Hari laat zich niet zomaar kisten. "Het leven gaat niet alleen om winst", zegt hij. "Het gaat erom hoe je jezelf herstelt van tegenslagen. Ik vind de sport nog steeds heel leuk en voel me goed. Ik denk nog niet eens bijna na over stoppen", vertelt hij in het AD.

Lees ook: Badr Hari vecht op 8 oktober "laatste ronde" tegen Overeem

Hari traint nu ruim een jaar bij Said El Badaoui en dat heeft zijn zelfvertrouwen opgekrikt. "Ik moest me wel even aanpassen, het is een hele andere trainer met een hele andere werkwijze. Als ik met iemand ga trainen, word ik de student en geef ik hem al mijn vertrouwen. Nu beginnen onze vechtvisies samen te komen. De twee stijlen maken elkaar beter", vertelt hij. Hari heeft goede herinneringen overgehouden aan hun vorige ontmoeting. "Dat gevecht was een van de hoogtepunten uit mijn carrière. Het was een legendarisch gevecht. Ik dacht dat hij niet heel goed was, maar hij verraste ons enorm. Hij kwam binnen als een tornado. Nu is het anders, we weten wat hij kan, maar hij heeft al lang niet meer gevochten en zonder ritme is deze sport heel lastig", aldus Hari.

Lees ook: Badr Hari krijgt geen respect meer van Arek Wrzosek

Door de supportersrellen van maart in het Belgische Hasselt werd het gevecht tussen Hari en de Pool Arkadiusz Wrzosek geannuleerd. Na een onderzoek dat uitwees dat de tweehonderd supporters die Wrzosek in maart had uitgenodigd de rellen hadden veroorzaakt, heeft Glory maatregelen aangekondigd om een herhaling te voorkomen. Ook Hari hoopt dat dergelijke incidenten zich niet herhalen. "Het was catastrofaal en iets dat ik nog nooit had gezien". Hij had liever doorgevochten maar heeft begrip voor de beslissing van Glory om zijn gevecht met Wrzosek te staken. "Ik heb er veel met Glory over gesproken en ik weet dat ze er alles aan doen zodat zulke rellen nooit meer gebeuren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team