Zoeken

Azzedine Ounahi is 2ᵉ beste dribbelaar van Europa

4 oktober 2022 - 07:00 - Sport

©

Geweldige prestatie voor Marokkaans international Azzedine Ounahi, die voor Angers SCO in Frankrijk speelt. Hij is zojuist verkozen tot een van de vijf beste dribbelaars van Europa voor het seizoen dat net begonnen is.

Op de website Whoscored, die de ranglijst publiceerde van de spelers met de meeste succesvolle dribbels in de vijf grote Europese competities, staat de 22-jarige Marokkaan bij de besten met 22 succesvolle dribbels. Door deze prestatie staat Ounahi op de tweede plaats achter Lionel Messi.

Lees ook: Achraf Hakimi één na beste verdediger ter wereld

De Marokkaanse middenvelder, die sinds het begin van het seizoen het vertrouwen van zijn coach geniet, speelde veel passes (340 in totaal), wat neerkomt op een percentage van 89% geslaagde passes, volgens dezelfde bron. Deze goede vorm kan Marokko enkele weken voor de start van het WK in Qatar ten goede komen.

Lees ook: Mehdi Benatia verkozen tot beste verdediger van Italië

Uit de ranglijst blijkt ook dat Lionel Messi de Europese leider is in deze opgave met 35 geslaagde dribbels. De top drie in het klassement wordt afgesloten door Troyes-middenvelder Rominigue Kouamé met 21 geslaagde dribbels.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team