Zoeken

Aziz El Aâmri dood gevonden in Hambos

8 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

De man die begin vorige maand dood werd aangetroffen in een bos in het Limburgse Kerkrade, was net vader geworden en had grote financiële problemen. Het gaat om de 38-jarige Abdelaziz El Aâmri, in eigen kring beter bekend als Aziz.

Op woensdagochtend 9 maart 2022 trof een wandelaar een levenloos lichaam aan in het Hambos in Kerkrade. Het slachtoffer blijkt de 38-jarige Abdelaziz El Aâmri te zijn. De man is met een vuurwapen om het leven gebracht. De politie vermoedt dat het slachtoffer wat probeerde bij te verdienen met criminele activiteiten.

Lees ook: Akram El Idrissi doodgeschoten in Amsterdam

De Marokkaans-Nederlandse Aziz groeide op in een groot gezin met zeven kinderen en werd afgelopen zomer zelf ook vader van een dochter. Hij woonde samen met zijn vrouw en baby in een klein appartement in Kerkrade, maar Aziz was werkloos en het gezin leefde van een uitkering, waarmee ze volgens de politie amper rondkwamen. "Hij is ergens in verzeild geraakt wat hem fataal geworden is", zegt politiewoordvoerder Cindy Brouns in het AD.

Aziz vertrok in de nacht van 8 op woensdag 9 maart naar een onbekende bestemming, maar zei aan zijn vrouw dat hij naar zijn buurman ging. De buurman verklaarde aan de politie dat hij die nacht niet thuis was en Aziz dus ook niet had gezien. De volgende ochtend werd zijn lichaam gevonden.

Lees ook: Marokkaan neergeschoten nabij Malaga

Het slachtoffer droeg die nacht om onduidelijk redenen een opgerolde bivakmuts over zijn hoofd. De politie vermoedt dat hij op een andere plek om het leven is gebracht en dat zijn lichaam achteraf verplaatst werd naar het Hambos. De politie ziet ook een vermoedelijke link met twee gebeurtenissen tijdens diezelfde nacht. Bewoners van de wijk Vrieheide in Heerlen hebben knallen gehoord in hun buurt en twee jongemannen spraken in de Rozestraat over een ’gun’. Diezelfde ochtend zag een fietser op de Nullanderbergsweg ook een zilverkleurige bestelbus rijden, zonder ramen aan de achterkant van de wagen. De politie is op zoek naar getuigenissen met betrekking tot deze twee incidenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team