Zoeken

Marokkaans gezin dood aangetroffen in rivier in Rotterdam

24 oktober 2022 - 18:00 - Wereld

©

Vier leden van een Marokkaans gezin werden sinds zaterdagnacht vermist en zijn in de loop van maandagnacht in de Lek dood aangetroffen. De overledenen zijn een 80-jarige man, zijn vrouw van 69 jaar en hun twee dochters van 48 en 38 jaar uit Gouda. Het gezin was zaterdagavond naar een bruiloft in Rotterdam geweest.

De politie en andere hulpverleningsdiensten zijn op zondagmiddag 23 oktober begonnen met de zoektocht naar vier vermiste personen. Familieleden deden die dag rond het middaguur een melding bij de politie van een vermissing van hun vier gezinsleden en hun auto. Ze riepen via sociale media ook op om uit te kijken naar de familie.

Lees ook: 19 doden bij zwaar verkeersongeval in Marokko

Na afloop van het trouwfeest op zaterdag, kwamen de vier familieleden niet thuis. Zondagmiddag troffen wandelaars bij de dijk bij Streefkerk het lichaam van een overleden vrouw aan. De politie startte hierop meteen met uitgebreid onderzoek. In de loop van de avond troffen agenten nog een overleden vrouw in de Lek bij Bergambacht. Maandagnacht vond de politie een personenauto in de Lek, ter hoogte van Bergstoep, met daarin nog twee overleden personen.

Lees ook: Frans Marokkaans gezin komt om tijdens vakantie in Marokko

De politie gaat uit van een noodlottig ongeval, waarbij de bestuurder mogelijk de weg is kwijtgeraakt en door de navigatie bij de ponthelling van Streefkerk terecht is gekomen. De politie zal verder onderzoek doen.

Bladna.nl