Zoeken

Marokkaans gezin uit Gouda omgekomen door noodlottig ongeval

28 oktober 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Marokkaans gezin dat afgelopen weekend dood werd gevonden in de Lek bij het Zuid-Hollandse Streefkerk, is het slachtoffer geworden van een noodlottig ongeval. Dat concludeert de politie woensdag na een uitgebreid onderzoek van het tragische ongeluk.

Een vader (80), moeder (69) en twee dochters (38 en 48), waren zaterdag op de terugweg van een feest in Rotterdam, maar kwamen nooit thuis. Ongeruste familieleden deden zondag een melding van hun vermissing bij de politie en op sociale media. Kort daarna werd het eerste lichaam door wandelaars aangetroffen in de Lek. De recherche voerde een uitgebreid onderzoek naar het ongeluk en komt tot de conclusie dat het om een noodlottig ongeval gaat.

Lees ook: Marokkaanse gemeenschap massaal aanwezig bij Djanazah-gebed verongelukt gezin Gouda (video)

De politie baseert haar conclusie onder meer op onderzoek naar de auto en de telefoongegevens van het gezin. De Gouwenaars hebben op hun navigatiesysteem een route gevolgd die hen naar de veerstoep heeft geleid. "Er was geen sprake van een strafbaar feit", zegt een woordvoerder van de politie in het AD. "We berichten er daarom verder niet over." De politie heeft het ongeval zo goed mogelijk gereconstrueerd en informeerde de nabestaanden inmiddels over hun bevindingen.

Lees ook: Marokkaans gezin dood aangetroffen in rivier in Rotterdam

Dinsdagmiddag namen honderden moslims samen met de nabestaanden in moskee Nour afscheid van de vier familieleden. Het gebed voor de overledenen moest vanwege de grote opkomst gedeeltelijk plaatsvinden op de stoep voor de moskee. Het gemeentehuis van Gouda liet uit respect dinsdag de vlag halfstok hangen. "Wat een gemis en wat een verdriet. Plotseling is het leven van vier Gouwenaars op tragische wijze tot een einde gekomen", tweette burgemeester Pieter Verhoeve na het ongeval.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team