Zoeken

Aziz Akhannouch spant rechtszaak aan tegen Franse politicus

22 december 2022 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regeringsleider heeft een rechtszaak wegens laster aangespannen tegen voormalig Frans parlementslid José Bové. De Franse politicus beschuldigt Aziz Akhannouch van een poging tot omkoping tijdens onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst. Deze beschuldiging werd geuit in het kader van het recente corruptieschandaal in het Europees Parlement.

"Als rapporteur voor de vrijhandelsovereenkomst met Marokko over groenten en fruit heb ik me ertegen verzet omdat het schadelijk was voor zowel Marokkaanse als Europese producenten", verklaarde de voormalige Groene afgevaardigde zich in een recent interview met France Inter.

Lees ook: Aziz Akhannouch spant rechtszaak aan tegen Franse politicus

De toenmalige Marokkaanse minister van Landbouw, Aziz Akhannouch, zou hem hebben benaderd en laten weten dat hij zijn verzet "niet kon verkroppen", aldus José Bové. Hij voegde eraan toe dat hij hem "een geschenk" had aangeboden.

Lees ook: Marokko genoemd in EU-corruptieschandaal

"De Marokkaanse regeringsleider is zeer zwaar geschokt door de ongegronde beschuldigingen van José Bové," reageerde zijn Franse advocaat Olivier Baratelli aan France Info. De raadsman stelt dat er drie burgerlijke rechtszaken wegens laster tegen José Bové zijn aangespannen. "Deze oude en ongegronde beschuldigingen waren al het onderwerp van een definitieve veroordeling door de 17ᵉ Kamer van de TGI van parijs op 16 oktober 2018. Dit is een schandalige ondergraving van zijn eer en integriteit," aldus de advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team