Zoeken

Marokko wil 500.000 mensen per dag gaan vaccineren

26 februari 2021 - 16:40 - Marokko

©

In Marokko werden tot nu toe 3 miljoen mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Het koninkrijk heeft besloten om de vaccinatiecampagne nog te versnellen door dagelijks 500.000 mensen te gaan inenten.

Le360 bericht dat de Marokkaanse regering zo snel mogelijk 80 procent van de bevolking wil vaccineren om zo een groepsimmuniteit te bereiken en een terugkeer naar een normaal leven mogelijk te maken.

Aan het begin van de vaccinatiecampagne kregen gemiddeld 50.000 mensen per dag het vaccin toegediend. Op dit moment ligt dit aantal tussen 250.000 en 300.000. Maar voor Rabat is dat nog niet genoeg en moet dit aantal stijgen naar 500.000 vaccinaties per dag.

Alle betrokken partijen in de vaccinatiecampagne werden hier reeds van op de hoogte gebracht en kregen instructies om de vaccinaties nog te versnellen. Volgens een verantwoordelijke van het ministerie van Gezondheid die anoniem wil blijven is "dit doel bereikbaar".

Marokko staat in de top 10 van landen met het meest aantal gevaccineerde onderdanen. Het ministerie van Gezondheid heeft ruim 3000 vaccinatiecentra en mobiele eenheden voorzien. Ook worden mensen thuis gevaccineerd en werken mokadems, pacha’s en andere overheidsambtenaren mee aan de campagne. Zich melden om het vaccin te krijgen kan online op de website Liqahcorona of via een sms-berichtje.

Bladna.nl