Zoeken

Bioloog geeft uitleg over vaccinatie tijdens Ramadan

13 april 2021 - 11:20 - Marokko

©

Tijdens deze Ramadan waarin er in Marokko een vaccinatiecampagne gaande is, vragen veel Marokkanen zich af of het wel verantwoord is om tijdens het vasten te worden gevaccineerd. Medisch bioloog Zakaria Jaouhari ging tijdens een interview met de TV-zender 2M dieper in op deze vraag.

Gezien de huidige stand van de verspreiding van het coronavirus in Marokko is het volgens Jaouhari nodig dat Marokkanen zich ook tijdens de maand Ramadan laten vaccineren. Hij verzekert de kijkers ervan dat het effect van het vaccin hetzelfde is ongeacht een volle of lege maag. Er is slechts een klein risico op een allergische reactie volgens de bioloog.

De bijwerkingen die er zijn kunnen per persoon verschillen. Jaouhari zegt dat sommigen helemaal niets zullen merken, waar anderen last kunnen hebben van vermoeidheid of een rode huid rond de plek waar de spuit in de arm is gezet. Geen van deze bijwerkingen staan volgens de bioloog in verband met vasten. Ook beantwoordde hij vragen over de geruchten die er rond gaan over het Astra Zeneca vaccin. Volgens hem is het een effectief vaccin en is de kans op een trombose-complicatie tijdens de zwangerschap en bij gebruik van de anticonceptiepil hoger dan na een inenting met het AstraZeneca-vaccin.

De medisch bioloog benadrukte dat vaccinatie op een lege maag veilig is. Tot nu toe zijn er 4.103.257 Marokkanen volledig gevaccineerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team